Artister från konserten 2017.

Behållningen blev 106 000 kronor

vilket ledde till att 53 000 vaccinerade barn.

PR-Vasen-Mindset-1.jpg

Väsen

I 27 år har traditionell svensk folkmusik vävts ihop med rock och jazz i alla former till oförutsägbara och originella arrangemang. Olov, Mikael och Roger har lekt och arbetat längs en axel mellan de djupa svenska skogarna och amerikanska jazzklubbar. Som virtuoser på sina instrument har de ständigt förfinat sin teknik och brutit ny mark för vad
man kan göra med en nyckelharpa, 12- strängad gitarr och viola. Var och en för sig, men tillsammans i Väsen.

www.vasen.se

Hembygdsbal.jpg

Discordia

Allt startade 2013 när en grupp kvinnliga sångare ur Kalmar nations blandkör startade en sånggrupp för att bredda utbudet av serenader för damkörer. Discordia grundas under ledning av Karolina Jörgensen, som kom att leda kören under dess första tre år. Hemmahörande i folkmusiken och det klassiska har kören snabbt slagit igenom och leds från och med hösten 2016 av Simon Arlasjö.

www.udkdiscordia.se

kamrar.jpg
 
glunten.jpg
 
Foto: Markus Hedov (Jubileumsbankett 2014)

Foto: Markus Hedov (Jubileumsbankett 2014)

Uppsala kammarsolister

Ensemblen förfogar över en gedigen repertoar som sträcker sig från barock till nutida musik och hyllas ofta för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Som musikaliska grundbultar står Mozart och Brahms stråkkvintetter. Ensemblens sammansättning av fem likvärdiga stråksolister, där samtliga violinister alternerar med viola och ingen har rollen som primarie, skapar en särskild flexibilitet och dynamik i det musikaliska uttrycket.

www.musikiuppland.se/vara-ensembler/uppsala-kammarsolister

 

Gluntarnas vänner

1840-talets studentliv i Uppsala skildras på ett genialt sätt av Gunnar Wennerberg i sångsamlingen Gluntarna för baryton, bas och piano. Tre sångarpar från sällskapet Gluntarnas vänner, som vill hålla denna tradition levande, presenterar några av dessa s.k. gluntar, bl.a. den kända En månskensnatt på Slottsbacken.

 

Uppsala University Jazz Orchestra & Ulf Johansson Werre

Pianist, trombonist, vokalist, kompositör, arrangör och orkesterledare- med en av många hattar på sitt huvud leder Ulf Johansson Werre Uppsala University Jazz Orchestra i glädjefull och svängig musik.